
Pečená kořenová zelenina s miso majonézou
Pečená kořenová zelenina a miso majonéza spojují zemité a umami chutě v lahodném jídle.
Ingredience (pro 4 osoby, doba přípravy: 45 minut)
- 300g mrkve, omyté
- 300g pastináku, omytého
- 200g brokolice (tenderstem)
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 lžíce soli
- 1 lžička drceného černého pepře
- 200ml majonézy
- 2 lžíce miso pasty
Postup:
- Mrkev a pastinák podelně rozkrojte a spolu s brokolicí (tenderstem) rozložte na plech vyložený pečícím papírem.
- Pokapejte řepkovým olejem, osolte a opepřete. Promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo.
- Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 15-20 minut, dokud zelenina nezměkne a nezačne karamelizovat
- Mezitím si připravte miso majonézu smícháním majonézy a miso pasty dohladka
- Podávejte pečenou zeleninu s miso majonézou bohatou na umami chuť.
Doboru chuť.
Za recept děkuji 12 kuukautta
Oblíbené kategorie
Poslední recept z naši kuchyně