Menu
S kuchyňským nádobím Maku Kitchen Life je radost a zábava vařit.
0,00 
0
Váš nákupní košík
Celkem: (vč. DPH)
Pokračovat do košíku
Nákupní košík je prázdný.
Pozadí hlavičky stránky

Pečená kořenová zelenina s miso majonézou

Délka čtení: 52 sec.
Pečená kořenová zelenina s miso majonézou

Pečená kořenová zelenina a miso majonéza spojují zemité a umami chutě v lahodném jídle.

Ingredience (pro 4 osoby, doba přípravy: 45 minut) 

  • 300g mrkve, omyté 
  • 300g pastináku, omytého 
  • 200g brokolice (tenderstem) 
  • 2 lžíce řepkového oleje 
  • 1 lžíce soli 
  • 1 lžička drceného černého pepře 
  • 200ml majonézy 
  • 2 lžíce miso pasty 

Postup: 

  1. Mrkev a pastinák podelně rozkrojte a spolu s brokolicí (tenderstem) rozložte na plech vyložený pečícím papírem. 
  2. Pokapejte řepkovým olejem, osolte a opepřete. Promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo. 
  3. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 15-20 minut, dokud zelenina nezměkne a nezačne karamelizovat 
  4. Mezitím si připravte miso majonézu smícháním majonézy a miso pasty dohladka 
  5. Podávejte pečenou zeleninu s miso majonézou bohatou na umami chuť. 
    Doboru chuť.

Za recept děkuji 12 kuukautta